مهدی اجاقی

توسعه‌دهنده و برنامه‌نویس

مهدی اجاقی

توسعه‌دهنده و برنامه‌نویس

سلام و درود!

سنگ قبر من

۸ تیر ۱۴۰۲ در ساعت ۲۰:۲۷

با ظهور شبکه‌های اجتماعی جدید، وبلاگ نویسی سنتی به حاشیه رانده شد؛ با این حال اینفلوئنسرها هنوز خود را بلاگر خطاب می‌کنند. آیا وبلاگ‌نویسی سنتی مرده است؟

وبلاگ ما، هویت ماست

در نگاه اول داشتن حتی صد عدد دنبال‌کننده [در هر شبکه‌ی اجتماعی] بهتر از نوشتن در وبلاگی است که تا مدت‌ها، هیچ مخاطبی نظری برای مطالبمان نمی‌نویسد و تمام تلاش ما برای نوشتن و دیده شدن، به اعداد و ارقام بازدیدکنندگانی محدود می‌شود که حتی ما آنها را نمی‌شناسیم.

ولی اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، بر خلاف شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ می‌تواند هویت ما باشد؛ جریان‌های شبکه‌های اجتماعی مثل یک سیلاب هستند، که بی‌نهایت محتوا وارد این سیلاب شده و درنهایت به عدم [هیچ] تبدیل می‌شوند [از پویش‌های اینستاگرام گرفته تا ژانرهای توئیتر]! کافی است بعد از مدتی به پروفایل شبکه‌ی اجتماعی خود بنگریم، عموم محتوایی که ما تولید کردیم برای پسند کردن [Like] دیگران بوده است، نه قلم و گفتار ما! ولی در دنیای وبلاگ‌ها، هر وبلاگ نمایش سیر زمانی رشد شخصی وبلاگ‌نویس است. بعبارت محتوای هر وبلاگ جواب سوال «من کیستم؟» برای صاحب وبلاگ است؛ کسی نوشتن وبلاگ‌نویس را به سمتی هدایت نمی‌کند، به مرور زمان وبلاگ‌نویس «خود» واقعی را برای دیگران نمایش می‌دهد.

در دنیای بزرگ و آدم‌های بزرگ، زودتر می‌میریم

اگر مدتی در شبکه‌های اجتماعی غیرفعال باشید، از جریان دیده‌شدن [Impression] خارج می‌شوید؛ بعبارت دقیق‌تر خواهید مُرد! اگر به پست‌ها و توئیت‌های قدیمی حساب‌های کاربری فعال نگاه کنید، تعداد زیادی کاربر غیرفعال را مشاهده خواهید کرد، که زمانی بخشی از جریان تولید محتوا و تعامل بودند که حالا نیستند، کسی نیست که آنها را به یاد آورد، در مورد آنها صحبت کند، اسکرین‌شاتی از پست‌هایشان منتشر کند و ... . این مرگ دیجیتال ماست.

در دنیای وبلاگ‌ها، عموم مخاطب ما، از موتورهای جستجو وارد وبلاگ ما می‌شوند و تا زمانی که وبلاگ در دسترس باشد، ما زنده هستیم! در مسیر وبلاگ‌نویسی دوستان زیادی پیدا خواهیم کرد، که از طرق مختلف [فید آراس‌اس، شبکه‌های اجتماعی و ...] دنبال آگاه‌شدن از مطالب جدید ما خواهند بود. درنهایت بنظرم مرگ دیجیتال در وبلاگ‌نویسی خیلی دیرتر از شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد.

سنگ قبر بزرگ در دنیای کوچک

و واقعیتی انکار ناپذیر این است که روزی در دنیای حقیقی با مرگ روبرو خواهیم شد! و من ترجیح می‌دهم که وقتی در موتورهای جستجو کسی اسم من را جستجو کرد، وبلاگم را بیابد و مرا از نوشته‌هایم و دیدگاهیم بشناسد، تا اینکه صفحه من در یک شبکه اجتماعی که هزاران و صدها هزار نفر در آن فعال هستند. ترجیح می‌دهم مرگ دیجیتال من با مرگ جسمم همراه باشد، نه اینکه حوصله داشتن و نداشتن، بیمار بودن و نبودن، مشغله داشتن و نداشتن و ... باعث مرگ دیجیتال من شود.

پس تا زنده‌ام در اینجا می‌نویسم، اینجا سنگ قبر مرگ دیجیتال من خواهد بود و ننوشتن در اینجا یعنی دیو مرگ به سراغ جسمم آماده است.

  • ۳۸۶
  • ۸ تیر ۱۴۰۲ در ۲۰:۲۷
  • یادداشت

شبکه اجتماعی

مرگ دیجیتال

وبلاگ نویسی

نظرات (۴)

  • آقای سه نقطه
  • اکثر کسانی که وبلاگ نویسی می کنند به وبلاگ به چشم یک دفتر خاطرات نگاه میکنن و نه بیشتر
    اما فعالیت در شبکه های اجتماعی نظیر توییتر و تلگرام و ... صرفا اهدافی مادی را دنبال خواهد کرد.
    البته شبکه های اجتماعی نیز همان وبلاگ است ولی با شکل و شمایل جدیدتر و یوزر فرندلی تر
    پاسخ:
    بنظر من شبکه‌های اجتماعی جدید شبیه یک سیلاب هستند که اگر خلاف جریان آن حرکت کنید، چیزی از شما باقی نمی‌ماند؛ بودن در آنها خوب است ولی حل نشدن در جریانات آنها مهم است که کار هر کسی نیست :)
    سلام
    به شدت موافق هستم
    به خاطر همین پس از سالها دوری از وبلاگ نویسی شخصی و پرسه زدن در شبکه های اجتماعی، دقیقا به دلایلی که فرمودید و با تک تک جملات موافقم، ترجیح دادم یک وبلاگ کاملا شخصی داشته باشم و تعداد لایکهاش و نشمارم . البته نظرات می تونه مهم باشه ، اما نبودنشون دلیل بر دیده نشدنشون نیست. موفق باشید .
    پاسخ:
    سلام و عرض ادب
    بنده نیز سال‌ها تجربه شما را داشتم، و خسته از همه جا به این وبلاگ پناه آوردم، ان‌شاءالله بدور از حواشی شبکه‌های اجتماعی خواهیم نوشت.
  • میم صاد الف
  • اعع کی اینجاست
    پاسخ:
    سلام و عرض ارادت :)
    خیلی نوشته ات بهم انرژی داد
    پاسخ:
    ممنونم امیر جان :)

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">